НОВИНИ

Мъж уби с нож 19 души в Япония

19 души са загинали при атака с нож, извършена в малък град близо до японската столица Токио. Нападението е извършено в център за инвалиди, а 26-годишният мъж се е предал сам в полицейски участък около час след нападението.

Георги Петров
от Георги Петров
06:57, 26.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Според властите в префектура в префектура Канагава нападателят е носел със себе си цяла чанта с ножове. Атаката е била извършена преди разсъмване. По това време там обикновено дежурели осем служители. Според служителите на реда нападателят най-вероятно е успял да влезе през счупен прозорец. Следователите открили такъв на първия етаж, а наблизо е бил намерен чук.

Полицията потвърди за 19 загинали при атаката. Двайсет души са в тежко състояние. Ранените са приети в различни токийски болници.

Около час след инцидента нападателят е отишъл сам в в полицейския участък и си е признал за извършеното. Той е идентифициран като 26-годишния Сатоши Уемацу и според предварителна информация по-рано е работел в същия дом. В пансиона са приети за продължително лечение или рехабилитация 149 души на възраст от 18 до 75 години. Следователите се опитват да установят какви са мотивите за кървавите убийства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава пусна видео с извършителя на атаката в Ансбах
"Ислямска държава" пусна видео с извършителя на атаката в Ансбах
Депутатите се събират извънредно преди ваканцията
Депутатите се събират извънредно преди ваканцията