НОВИНИ

Всеки инвестиран лев във "Франкофоли" се възвръща 7 пъти

В края на седмицата започва четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград. На 22 и 23 юни фестивалът, който представя едни от най-големите световни звезди, очаква близо 70 000 души публика. Хотелите в региона вече не разполагат със свободни места, а според данните на общината - всеки инвестиран лев във фестивала се връща седем пъти. Вижте в репортажа кои артисти ще излязат този път на сцената в Благоевград.

Айше Сали
от Айше Сали
12:33, 20.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Талантливи музиканти, много стилове и 8 големи имена присъстват в концертната програма. С всяко издание "Франкофоли" печели все повече почитатели, а артисти и публика заедно създават настроението на фестивала.

Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград: Осъзнахме, че тази публика някъде е чакала своето събитие и аз много се радвам, че ние успяхме да предложим събитие, което се уважава, посещава и хората си тръгват, заредени с позитивни мисли и настроение.

Соул певицата Ayo и една от музикалните икони на 90-те - Róisín Murphy ще излязат на сцената в петък вечер. В събота ще присъстваме на първия концерт у нас на Венсан Винел. Музикантът с български корени и един от любимците на The Voice във Франция ще подкрепи и проект за равен достъп до култура на хора в неравностойно положение.

Хитовата румънската поп певица Inna също ще гостува на "Франкофоли". Сцената на открито в Благоевград е в парк "Македония", а входът - свободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на Калина Тасева в Галерия-музей Дечко Узунов
Изложба на Калина Тасева в Галерия-музей "Дечко Узунов"
Арестуваха трима мъже при опит да поставят скимиращо устройство на банкомат
Арестуваха трима мъже при опит да поставят скимиращо устройство на банкомат