НОВИНИ

Над 1 милион лева укрити данъци от онлайн търговия са засекли от НАП

Над 1 100 000 лeва укрити данъци от онлайн търговия са засекли инспекторите на НАП за предходната година, съобщиха от приходната агенция. Нарушителите трябва да внесат укрития налог в 14-дневен срок.

Николай Минков
от Николай Минков
15:58, 08.02.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
милион лева укрити данъци онлайн търговия засекли нап

Често стоките, предлагани в електронни магазини или чрез сайтове за продажба на стоки, не са придружени с касови бележки или документи за покупката, а банковите преводи или наложените платежи, получавани от търговците изобщо не се осчетоводяват.

Сред най-характерните случаи са физически лица, получили плащания с наложен платеж за над половин милион лева за последната календарна година, множество граждани не са декларирали приходи от по над 200 000 лв. за изминалите 12 месеца.

Сред най-сериозните нарушители са търговец на употребявани авточасти от Велинград, обложен с над 320 000 лв., и търговец на мобилни телефони от Варна, чийто ревизионен акт е на стойност близо 300 000 лв.

Нарушенията са засечени след масирана кампания за контрол върху онлайн търговци, чрез специализиран софтуер за наблюдение. От НАП събират данни и от куриерските фирми за получените плащания, като сравняват паричните потоци с осчетоводените транзакции и при несъответствие облагат недекларираните приходи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грипна ваканция за учениците в Пловдив
Грипна ваканция за учениците в Пловдив
Може ли да ни повтори грипът?
Може ли да ни повтори грипът?