НОВИНИ

Над 1 млн. зрители посрещнаха новата година с БНТ 1

Българската национална телевизия е безспорният лидер в първия час на 2018-а година, задържайки вниманието на почти половината от телевизионната аудитория в България. Данните на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria) показват, че зрителите отново са предпочели да отпразнуват Новата година с концерта „Сцена под звездите", който обществената медия традиционно организира със Столична община на пл. „Александър I" в София.

млн зрители посрещнаха новата година бнт
bnt avatar logo
от БНТ
17:21, 02.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В първите 7 минути след полунощ програмата на БНТ1 достига рейтинг от 16,51% (1 132 000 зрители). До края на спектакъла „Сцена под звездите“, БНТ1 запазва сериозна преднина пред останалите два конкурентни тв канала с рейтинг от 14,38% (bTV – 6,69%; NOVA – 1, 97%).

Рекорден е и броят на жителите и гостите на София, които дойдоха на пл. „Княз Александър I“ в новогодишната нощ. Над 30-хилядна публика посрещна 2018-а с музиката на Хилда Казасян и Васил Петров, заедно с бенда на Ангел Заберски, група „Акага”, DARA, Михаела Маринова, Християна Лоизу, група „Сигнал” и Николина Чакардъкова, с ансамбъла на неврокопските танцьори.


;

Според пийпълметричните данни на ГАРБ обществената телевизия е фокусирала най-висок интерес и към новогодишното поздравление на президента на Р България Румен Радев. Малко над 1 милион зрители са предпочели да го видят по БНТ1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандали потрошиха спирки  и автомати за билети във Варна
Вандали потрошиха спирки и автомати за билети във Варна
Ограничения в движението и паркирането около Народния театър
Ограничения в движението и паркирането около Народния театър