НОВИНИ

Над 200 бежанци от лагера в Харманли са арестувани, има ранени полицаи

Напрежение в Харманли. Недоволството в лагера ескалира още преди обяд, когато около 2 000 мигранти излязоха на протест срещу забраната да напускат свободно лагера. Ограничението беше наложено, заради опасения от разпространение на заразни болести. След намеса на жандармерията и последвали преговори с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова се стигна до успокояване на обстановката, но с настъпването на вечерта отново възникнаха сблъсъци със силите на реда. Премиерът в оставка Бойко Борисов пътува към Харманли.

bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 24.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Георги Костов - главен секретар на МВР: Над 200 има задържани в момента. Спрямо всеки ще бъде проведено съответното досъдебно производство и ще получи наказание спрямо вината си. Вътре беше канонада. Унищожиха голямо количество държавно имущество. Вътре в центъра бяха направили организация, така че в тъмната част на денонощието и във време съвпадащо с вашите емисии да предизвикат ескалация на напрежение, така че да дадат послание за несигурност в обществото. Вътре определено има явни белези от вандалски действия. Те не са по никакъв начин предизвикани по какъвто и да е начин от служителите в центъра вътре от Държавна агенция за бежанците, нито от нашите колеги".

При ескалацията на напрежението в бежанския център са пострадали 14 полицаи. По думите на комисар Георги Костов един от тях е с „притеснителна травма на главата”.

;

Полицията се опитва да отцепи периметър, за да стихне напрежението между хората, които са се събрали отвън, бежанците и жандармерията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Безсмислено е да си прехвърляме вина
Бойко Борисов: Безсмислено е да си прехвърляме вина
Проливни дъждове в Северна Италия
Проливни дъждове в Северна Италия