НОВИНИ

Над 500 есета в конкурса на БНТ за есе на тема "Аз съм българче"

На 1 ноември в Деня на народните будители БНТ обяви втория етап от кампания "Прозорец към родината". В конкурса за есе на тема "Аз съм българче" се включиха повече от 500 деца от страната и чужбина. Победители бяха определени от 5-членно жури. Подробности чуйте от Мария Чолакова, ръководител на Сектор "Продажби" , БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 05.03.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Най-малката участничка в конкурса е на 5 години, а Българската национална телевизия ще даде и 6 допълнителни награди. Най-добрите творби ще бъдат събрани в един сборник, който ще излезе на 24 май. В него ще бъдат включени и някои от най-известните творби на наши поети. Сборникът ще се разпространява през партньорската мрежа и ще бъдат изпратени и до училища в страната.

Мария Чолакова, ръководител на Сектор "Продажби" , БНТ: Най-много ме впечатли любовта, която децата, които живеят извън пределите на България, изпитват. Толкова малки и толкова много обичат родината си. Конкуренцията беше изключително голяма. Четейки есетата, "Моя страна,моя България" , беше по-правилно. Много силно впечатление направи колко много децата знаят за историята на България. Някои есета дори ни разплакаха. Призовавам всички да прочетат есетата на azmogaazznam.com. Наистина има какво да научим за децата
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Африканските животни не се плашат от зимата във Варна
Африканските животни не се плашат от зимата във Варна
Урок по родолюбие
Урок по родолюбие