НОВИНИ

Над 61 000 седмокласници се явиха на изпит по математика

Учениците от 7. клас решаваха задачите от Вариант 1 на изпита по математика, който е и вход за гимназиите. Над 61 000 седмокласници се явяват на изпита днес. Тази година за първи път работите им ще се проверяват електронно, като всеки лист за отговори има уникален баркод за сканиране.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:07, 19.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Втори и последен изпит за учениците от 7. клас. Този път се мерят знанията им от прогимназията по математика. Докато решават задачите, оценяването на писмените им работи по български и литература вече започна.

Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката: Има увеличаване на дните за проверка с един, това е благодарение на усиления труд, който положиха и комисията по засекретяване и разсекретяване и съответно сканирането на техническата комисия, сканирането на писмените работи.

Спокойни и със самочувствие, учениците влязоха на изпит. Убедени са, че са добре подготвени. Повечето се подготвяли допълнително.

Калина - ученичка в 7 клас: Учих цяла година, ходя всяка събота на уроци и се чувствам готова.
Никола Йорданов - ученик в 7 клас: Подготвил съм се, според мен, доста добре и се надявам да направя поне 85 точки. Целя се да отида в ТУЕС, което е училище за програмиране и информационни технологии.
Катерина Пелова - ученичка в 7 клас: Искам да уча в някоя езикова гимназия.
Никола Йорданов - ученик в 7 клас: Главните грешки, които правя, са от невнимание, така че, ако се постарая повече, мисля, че мога да се справя доста добре.
Лора Николова - ученичка в 7 клас: Може би последните около 3 задачи са по-трудни, защото се изисква повече мислене на тях.

От 3-и до 5-и юли ще се подават заявленията за участие в класирането за гимназиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата криптовалута Либра ще е бъдещата разменна монета на Фейсбук
Новата криптовалута Либра ще е бъдещата разменна монета на Фейсбук
ГЕРБ подкрепя ДПС за отворено финансиране на партиите
ГЕРБ подкрепя ДПС за отворено финансиране на партиите