НОВИНИ

Награди за БНТ на медийния форум "Русалка"

БНТ с още едно признание за творческо дълголетие и уникален принос към културното издигане на нацията ни. Журито на Медиен форум "Русалка" отличи със специалната си награда Симеон Идакиев и Христо Семерджиев, като автори на поредицата "Атлас" и предаването за граждани с увреден слух.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
14:24, 10.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Десетото издание на Медиен форум "Русалка" тази година се проведе в Созопол и събра за дебати видни представители на литературата, политологията, археологията, художници и журналисти. Единодушно авторитетното жури, председателствано от проф. Михаил Неделчев, връчи специалните награди "Русалка" на двама от най-изявените журналисти от БНТ.

Симеон Идакиев, автор на предаването "Атлас"
"Заслугата е на тази добра следа, която оставя едно предаване като "Атлас", наричано не случайно емблематична рубрика на Българската национална телевизия."

Единственото предаване в българският телевизионен ефир, посветено на хората с увреден слух, вече 34 години излиза благодарение на своя автор и редактор Христо Семерджиев.

Христо Семерджиев, журналист
"Приемам тази награда като жест на признание и уважение към екипа на този специализиран телевизионен продукт. Когато започвахме бяхме първите, за съжаление след 34 години сме единствените, все още. А глухите хора в България се нуждаят от пълен достъп до информация, така че ние сме длъжници на тези хора."

В лицето на двамата лауреати обществената телевизия БНТ получи аплодисментите на участниците във медийния форум.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между крайнолеви и полиция в Берлин (ВИДЕО)
Сблъсъци между крайнолеви и полиция в Берлин (ВИДЕО)
Два крайградски влака се блъснаха в Чехия
Два крайградски влака се блъснаха в Чехия