НОВИНИ

Наказват двама гранични полицаи заради избягалия виетнамец на Летище София

Двама служителите на Летище „София" са получили дисциплинарни наказания заради случай на бягство на виетнамски гражданин през служебен вход на аеропорта. Бягството е станало в края на септември, но за него беше съобщено едва днес от заместник-директора на Гранична полиция. След направена проверка по случая наказания ще получат началникът на смяната и един от командирите на отделение, който не е заключил вратата.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:22, 05.10.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Двамата виетнамци са влезли в страната ни на 21 септември с полет от Дубай около 16:30 часа. В себе си освен паспорти, носели и еднократни български визи, с разрешен срок на пребиваване 8 дни. По време на граничната проверка двамата не могли да обосноват целта на посещението си в България. Това усъмнило граничните полицаи.

старши комисар Стоян Иванов, зам.-директор на „Гранична полиция“: По ред признаци са преценили, че тези лица не идват за официално декларираната цел, екскурзия. Идват с друга цел. Да влязат на наша територия и после да отпътуват за друга страна.

Двамата получили отказ за влизане в страната, а паспортите им били задържани.

Два дни по-късно те са транспортирани до Терминал 2, където били подготвени за обратен полет. Единият от виетнамците обаче напуснал помещението на аерогарата през незаключен служебен вход.

;
старши комисар Стоян Иванов, зам.-директор на „Гранична полиция“: Използвал е моментът, че за момент е бил без охрана, тъй като е възникнала нова задача, това по никакъв начин не го оправдава. Оставил го е за 10 минути без надзор. Лицето е засечено на деветата минута, след като е напуснал летището. След това започват нашите оперативно издирвателни мероприятия.

Около три часа и половина след бягството полицията намерила виетнамеца на оперативно интересен адрес в столицата.

старши комисар Стоян Иванов, зам.-директор на „Гранична полиция“: Не е само оперативно интересния адрес, има и други оперативно интересни неща, по които все още работим.

На 26 септември двамата виетнамци са изведени от страната с полет за Дубай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха банда за съвременно робство във Великобритания
Разбиха банда за съвременно робство във Великобритания
Постигнаха консенсус по Закона за хората с увреждания
Постигнаха консенсус по Закона за хората с увреждания