НОВИНИ

Намерено е оръжие като използваното за едно от убийствата в Костенец

Намерено е оръжие, което отговаря по вид и калибър на оръжието, използвано за едно от убийствата в Костенец. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Издирването на заподозрения Стоян Зайков продължава вече девети ден.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова БГНЕС
09:47, 18.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Девети ден продължава полицейската акция в Костенец по издирването на заподозрения в две убийства Стоян Зайков.

Вчера в търсенето се включи и хеликоптер. Мъжът е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство- Валентин Петров.

Изготвеният профил сочи, че Зайков е способен да оцелява сам и без помагачи. Няма информация да е направил връзка с роднини, те са под контрол.

Няма данни Зайков да е напуснал страната.

;

Оръжието е намерено в близост до село. Името не съобщаваме засега, за да не пречим на разследването. Районът е отцепен. Претърсването продължава.

По наша информация става дума за пушка, която е била скрита край пчелин с кошери. На мястото са намерени и голямо количество боеприпаси.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Отговаря на едно от оръжията, което е свързано с престъпленията, в момента още тече оглед. Това стана малко преди да дойда, бях там на място. В момента тече огледът, ще бъде иззето, ще бъде претърсен още по-щателно районът, в който е открито, ще бъдат назначени съответните експертизи, и едва когато има някаква яснота. Тогава ще потвърдим със сигурност. Напълно е възможно да се укрива, назад във времето в минали периоди се е укривал много по-дълго, с месеци се е укривал, бил е изолиран, той е способен да оцелява сам, може да няма помагачи, даже това са основните данни, които сме си извели като изводи след направения анализ на събраните доказателства.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на КНСБ: Средна заплата от 1950 лева до 2022 г. е възможна
Президентът на КНСБ: Средна заплата от 1950 лева до 2022 г. е възможна
Митинг на националисти е свикан днес в Милано
Митинг на националисти е свикан днес в Милано