НОВИНИ

Нанков: Реконструкцията на пътя Асеновград-Пловдив се изпълнява с бързи темпове

Реконструкцията на пътя Асеновград-Пловдив се изпълнява с бързи темпове и предсрочно. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след поредната инспекция на трасето, което направи с областния управител Здравко Димитров.

bnt avatar logo
от БТА
14:47, 14.10.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
нанков реконструкцията пътя асеновград пловдив изпълнява бързи темпове

Министърът уточни, че се работи както трябва и изпълнението има огромен напредък. Като проблем Нанков посочи пропуските по време на проектирането. По думите му липсва анализ на интензивността на движение, връзките към второкласните пътища, спори се и относно кръговите - колко и къде да се изградят. Това обаче няма да забави изграждането на пътя, тъй като всичко се изчиства в движение, паралелно със строителството, каза още министърът. Като най-важни и належащи от кръговите Нанков посочи това, на входа на Асеновград, на отбивката за летището и Куклен и на връзката с околовръстното на Пловдив.

Областният управител Здравко Димитров добави, че са започнати отчуждителните процедури за локалните и кръговите, очаква да има оспорване, но според закона това може да се направи само относно цената, което според него няма да спре изпълнението.

Линейният график се изпълнява и в началото на другия месец ще започне полагане на асфалта на новата част, след което строителят ще се върне да рехабилитира и съществуващия път, подчерта министър Нанков. С тези темпове до края на 2018 година пътят ще бъде готов, а това е предсрочно, добави той. Инвестицията за пътя е в размер на 25 милиона лева, за локалните платна и кръговите ще търсим и ще намерим финансиране от държавния бюджет, добави Николай Нанков.

Министърът каза още, че има осигурени 4,5 милиона лева за ремонт на деформираната средна активни лента на АМ "Тракия" между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. Отсечката е с дължина от 17 км, като ремонтните работи ще се извършват с временна организация на движението. Нанков уточни, че подобни места за ремонти в цялата страна са около 40, сред тях и по мостовите съоръжение по АМ "Хемус".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълшебен препарат възстановява свити при прането дрехи
"Вълшебен" препарат възстановява свити при прането дрехи
Най-малко 4 жертви при самолетна катастрофа край брега на Кот дИвоар
Най-малко 4 жертви при самолетна катастрофа край брега на Кот д'Ивоар