НОВИНИ

Нападнаха възрастно семейство в Кипилово за 9 лева

Пореден случай на брутално нападение и насилие над възрастни хора. Потърпевши са 82- годишни старци от котелското село Кипилово, които едва не загубиха живота си заради девет лева. Драмата се разиграла в дома на семейството, когато маскиран мъж нахълтал в къщата и заплашил да ги убие, ако не му дадат всичките си пари. Това не е първия случай на нападение в Кипилово, при който жертви са беззащитни възрастни хора, а нападателите остават неразкрити или без адекватно наказание.

bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 30.01.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Историята на възрастното семейство е като във филм на ужасите. По тъмно, маскиран мъж влиза през прозореца и заплашва с убийство. Иска пари.

Андоничка Стефанова
„Влезе то тука от прозореца. И този човек беше с едно черно нещо на главата, беше маскиран."

Стефан Стефанов
„Вика ако нещо викаш силно или започнеш да плачеш, ще ви заколя с ножа ще ви намушкам. И при това положение как да не те е страх"

Пред смаяния поглед на Андоничка, маскираният мъж извадил въжета и принудил съпругът й да седна на стол, като опрял нож до гърлото му.

Стефан Стефанов
„Той държи ножа в ръката си тека на рамото ми и не ми дава да приказвам да викам въобще!"

Андоничка Стефанова
„ Блъсна го, дръпна стола и го накара да седна на стола и с ръката си му наведе главата с тая ръка дето е към мене пък с другата ножа държи"

За да пожали живота на съпругът й, жената извадила последните пари, които имали. Оказли се девет лева и това спасило живота им.

Андоничка Стефанова
„Взех това портофелче и ги изтърсих тука на масата и му рекох нямам бе момче ей тез имаме вземи ги, едно пет лева имаше, едно два лева, едно един лев и около един лев бяха дребни стотинки, жълти пари. И то си остави ножа ей там и с двете си ръце, сграби парите и ги пъхна в джоба си"

Полицията за няколко часа успяла да разкрие и задържи извършителя - 22- годишен мъж от селото. Образувано е бързо производство. Това обаче не е първия случай, в който Андоничка и Стефан са нападани. Потърпевши са и други жители на селото, които живеят в страх и настояват престъпниците да бъдат наказани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неравенството по света
Неравенството по света
Преговорите за мир в Сирия започнаха колебливо
Преговорите за мир в Сирия започнаха колебливо