НОВИНИ

Най-тежко раненият в Болоня български ученик остава в болница за 40 дни

Трима от пострадалите български ученици при експлозията в Болоня остават за лечение в болница. Едно от момчетата е в по-тежко състояние и ще бъде лекувано 40 дни. Други четири от децата вече са изписани.

bnt avatar logo
от Елена Шаханова
09:13, 08.08.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

17-годишното момче, което е пострадало най-тежко, се намира в болницата в Чезенa и тепърва лекарите ще преценят дали да го оперират, съобщи за "По света и у нас" кореспондентът на БНР в Италия Елена Шаханова. Най-засегнати са краката на момчето, тъй като горещата вълна от взрива буквално е разтопила джапанките му.

По време на болничния ден за момчето е осигурен преводач и грижите на медицинския персонал са много добри, допълни Шаханова.

Другите двама по-сериозно пострадали български ученици са настанени за лечение в болница Болоня, а лекуващият им лекар д-р Анна-Мария Байети съобщи специално за БНТ и БНР, че имат изгаряния втора степен и трябва да останат в здравното зааведение поне още една седмица.

В същата болница е настанен и карабинерът Масимо Пирас, който спасил живота на учениците, попаднали в периметъра на огнената стихия.

;

Връзка с децата поддържа генералният консул на България в Милано Росен Руфев. Вчера италианският премиер Дзузепе Конте също посети част от ранените.

В мощната експлозия на камион-цистерна с втечнен газ на магистрала в Болоня загина шофьорът на цистерната. Ранените са 145, четирима от тях са в тежко състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на синоптиците от НИМХ - ще спре ли работата по прогнозата за времето
Протест на синоптиците от НИМХ - ще спре ли работата по прогнозата за времето
Омбудсманът ще се срещне с протестиращи срещу застрояването в Димитровград
Омбудсманът ще се срещне с протестиращи срещу застрояването в Димитровград