НОВИНИ

Ранените в Болоня българчета се съвземат от шока и ще продължат стажа в Италия

Екипът на БНТ в Силистра разговаря с родителите на някои от пострадалите деца при експлозията в Болоня. Те съобщиха, че в първия момент децата били много уплашени, защото помислили, че става дума за атентат.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 07.08.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

По последна информация на Регионалното управление по образование в Силистра трите по-леко пострадали деца при взрива на цистерната в Италия, няма да бъдат изписани днес. По преценка на лекарите, те ще останат още 2-3 дни за лечение в Болоня.

По-продължителен ще бъде престоят на четвъртия ученик в клиниката в Чезена, чиито долни крайници са обгорели по-сериозно. Баща му и майката на едно от другите пострадали деца заминават за Италия.

Близките на Радолина, която е с по-леки наранявания, разбрали за инцидента от нея. Момичето било изписано още същата вечер и се свързало по телефона с баща си.

Райна Павлова: Това, което научихме е, че Радолинка само е вървяла по улицата и ударната вълна я е хванала по пътя. При което е паднала, но всичко е наред с нея.

Бащата на момичето - Александър Александров, с когото успяхме да се свържем по телефона, добави, че всички деца били много изплашени, защото помислили, че се извършва атентат.

;

Седемте пострадали при инцидента вече се съвземат от стреса и са заявили пред директорката на училището, че ще продължат стажа си в италианските фирми до края на месеца.

Общо 20 ученици от 10 и 11 клас на професионалната гимназия по Механотехника, които изучават компютърна техника и технологии, са в страната по проект Еразъм - Мобилност.

Геновева Кондова - Регионално управление по образованието - Силистра: Директорът смята, че са се поуспокоили първият шок е преодолян и вижда се, че сами децата се успокояват и се подпомагат при създалата се ситуация. този момент родителите имат връзка с децата си по телефона, а така също директорът осъществява непрекъснато връзка с тях.

Геновева Кондова каза още, че от Министерството на образованието ще удължат престоя на директора на гимназията до 23 август, за да може да остане близо до учениците. Всички деца имат сключени застрахователни полици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик
Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик
Швейцарската жега убива рибата в езерата, Португалия и Испания се борят с пожари
Швейцарската жега убива рибата в езерата, Португалия и Испания се борят с пожари