НОВИНИ

БСП изключи Бенчо Бенчев от групата си в Общинския съвет в Бургас

БСП - Бургас изключи Бенчев от групата на левицата в общинския съвет. А в централата на партията - заместник-председателят Кирил Добрев отрече БСП да има "черна каса" и да е получавала пари от Бенчо Бенчев. И контраатакува - на последното си заседание, в нарушение на правилника на Министерския съвет, управляващите са разпределили 111 млн. лв. предимно за общини на ГЕРБ и ДПС. Според Добрев за една година това е третото разпределение на средства по същата схема на обща стойност 360 млн. лв.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:37, 07.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Според Кирил Добрев при последното разпределение на средствата Министерският съвет не е дал нито един лев за бедстващи след наводнения или бедни общини.

Кирил Добрев - зам.-председател на БСП: Изводите, които може да направим са два: В този тежък за ГЕРБ момент, купува ли си правителството парламентарна подкрепа? И второ, опитваме ли се една година преди местните избори да предрешим, да купим изборите?

Във връзка със случая с Бенчо Бенчев Добрев заяви, че БСП няма "черна каса" и че партийната ѝ субсидия е достатъчна.

Кирил Добрев - зам.-председател на БСП: Ако някой си мисли, че е БСП и е взимал пари от Бенчо Бенчев и не ги е внасял в БСП, това не означава, че БСП е получавала пари.

Кирил Добрев атакува с нови въпроси, този път за това кой е възложил охраната на редица държавни и общински служби като НОИ Бургас и митниците на общата охранителна фирма на Бенчев и Митьо Очите, щом става въпрос за хора с нерегламентиран бизнес.

Добрев отговори и на препоръката на Цветан Цветанов БСП да отсече опашката на гущера, като изреди задържани кметове на ГЕРБ за разпространение на наркотици и трафик на хора и такива с дела за източване на средства.

Кирил Добрев - зам.-председател на БСП: Ако говорим за гущера в прав текст - ми, че то гущерът на ГЕРБ си е варан, бе!

Накрая Добрев хвърли "бомбата", като постави поредния въпрос:

Кирил Добрев - зам.-председател на БСП: Правени ли са опити да се плати на народни представители от ПГ на БСП да напуснат Коалиция за България или БСП?

Кирил Добрев отказа да уточни за кого става дума, но нарече опитите да бъде разбита БСП елементарни, които няма да минат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регистърът на хора с увреждания трябва да е готов до края на годината
Регистърът на хора с увреждания трябва да е готов до края на годината
Три от пострадалите български деца при експлозията в Болоня остават на лечение
Три от пострадалите български деца при експлозията в Болоня остават на лечение