НОВИНИ

И утре продължава разчистването на пътя към Чудните мостове

Алпинисти разчистваха през целия ден срутището по пътя за родопското село Забърдо и Чудните мостове. Операцията ще продължи и утре, когато отново движението на автомобили и камиони ще бъде пускано периодично. Очаква се утре частичното бедствено положение в община Чепеларе да бъде отменено.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
16:38, 07.08.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Над 450 куб. м скали и земна маса трябва да свалят на ръка алпинистите, които работят на голямото срутище по пътя за Забърдо.

Някои от скалните късове тежат тонове. Заради безопасността на преминаващите движението се спира периодично и туристите чакат с часове, което отказа някои от тях да посетят природния феномен Чудните мостове.

Още преди месец при последното укрепване на ската специалисти са предупредили за опасността склона да поддаде.

Пантелей Мемцов, зам.-кмет на община Чепеларе: В момента се прави проект , който трайно да укрепи това срутище, в стратегически аспект да го решим проблема , за да няма опасност за преминаващите хора.

На територията на община Чепеларе има 11 проблемни места, които са огледани от геолози и е изпратена информация в Междуведомствената комисия, за да се отпуснат средства за тяхното укрепване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Зейн се обажда
ДРУГИТЕ новини: Зейн се обажда
Гърция ще събори хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари
Гърция ще събори хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари