НОВИНИ

Кирил Добрев: БСП няма черна каса

От президентството съобщиха за БНТ, че пълният отчет на дарителите в кампанията на президента Румен Радев е публикуван на сайта на Сметната палата. Според проверка в единния регистър по Изборния кодекс става ясно, че общинският съветник от левицата Бенчо Бенчев не е сред дарителите. "БСП няма черна каса и не е получавала пари от Бенчо Бенчев", заяви в централата на партията нейният зам.-председател Кирил Добрев. Той посочи, че случаят с общинския съветник на БСП в Бургас се раздухва, за да действат управляващите на тъмно, така както в нарушение на правилника на Министерския съвет са разпределили с постановление 111 млн.лв предимно за общини на ГЕРБ и ДПС. Според Добрев нито един лев не отива във бедстващи и бедни общини.

bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 07.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Кирил Добрев, зам.-председател на БСП: Изводите, които може да направим са два: в този тежък за ГЕРБ момент, купува ли си правителството парламентарна подкрепа? И второ, опитваме ли се една година преди местните избори да предрешим, да купим изборите?

Във връзка със случая с Бенчо Бенчев, Добрев отново постави въпроси за това кой е възложил охраната на редица държавни и общински служби като НОИ Бургас и митниците на общата охранителна фирма на Бенчев и Митьо Очите.

Добрев отговори и на препоръката на Цветан Цветанов БСП да отсече опашката на гущера, като изреди задържани кметове на ГЕРБ за разпространение на наркотици и трафик на хора, и такива с дела за източване на средства .

Кирил Добрев, зам.-председател на БСП: Ако говорим за гущера в прав текст - ми, че то гущерът на ГЕРБ си е направо варан, бе!

Накрая Добрев хвърли бомбата ,като постави поредния въпрос: Правени ли са опити да се плати на народни представители от ПГ на БСП да напуснат "Коалиция за България" или БСП?

Кирил Добрев отказа да уточни за кого става дума, но нарече опитите да бъде разбита БСП елементарни, които няма да минат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От НИМХ изпратиха писмо до премиера, настояват за отделяне от БАН
От НИМХ изпратиха писмо до премиера, настояват за отделяне от БАН
Изкуство върху оризище: Фермери пресъздадоха богиня на красотата
Изкуство върху оризище: Фермери пресъздадоха богиня на красотата