НОВИНИ

Найден Зеленогорски: Трябва да се търси възможност за някакво съгласие вдясно

Очевидно е, че трябва да се търси възможност за някакво съгласие вдясно. Нима можем да си позволим постоянно да правим една и съща грешка и тези 300 хиляди общо десни избиратели да ни питат защо и ние да казваме "ние нямаме вина". Това коментира пред медиите преди началото на заседанието на Националния координационен съвет на коалицията председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски.

bnt avatar logo
от БТА
14:22, 29.03.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
найден зеленогорски търси възможност някакво съгласие вдясно

На днешната среща предстои да бъде направен анализ на участието и изборните резултати на Блока, както и да бъде приета оставката на политическия съвет.

Зеленогорски подчерта, че най-голямата грешка на Блока на изминалия вот е била, че около 300 хиляди души, дали гласа си за тях, са останали непредставени в 44-я парламент.Опитвахме се до последно максимално да разширим формата, но не се получи, призна той.

Според него Реформаторският блок във варианта, в който се яви на изборите, би трябвало да бъде съхранен и доразвит. Това включвало търсене на съгласие с лидерите на "Нова република" и на "Движение Да България".

Има оставки в Блока, цялото политическо ръководство си е подало оставките, на тези избори се яви целият РБ, а не поотделно, затова най-логично е днес да бъде приета оставката на политическия съвет и да се търси друго решение. Така Найден Зеленогорски отговори на въпрос дали лидерът на ДБГ Меглена Кунева трябва да се откаже от председателския пост в партията. Зеленогорски припомни, че тя е била първата сред лидерите на коалицията с морален акт, защото се е отказала от участие в изборите.

Вчера председателят на СДС Божидар Лукарски и НИС на партията решиха да подадат оставки пред Националния съвет идния вторник като израз на поета отговорност.
От ДБГ не се притесняват, че няма да получават държавна субсидия, защото през повечето време на съществуването си са били без такава и дори нямали общински или държавен офис. Ще се издържаме през лично участие, надявам се да се справим, смята Найден Зеленогорски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзит официално започна!
Брекзит официално започна!
Премиерът Герджиков поздрави ЦИК за добрата работа по осъществяване на изборите
Премиерът Герджиков поздрави ЦИК за добрата работа по осъществяване на изборите