Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Реформаторите ще инициират разговор за взаимодействието на десницата

Националният координационен съвет на Реформаторския блок прие оставката на Политическия съвет на блока, подадена заради резултата от изборите. След 3-часово заседание реформаторите оцениха представянето си като слабо. Те са взели решение, че остават заедно и че започват нов разговор за взаимодействието на българската десница.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:22, 29.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
реформаторите инициират разговор взаимодействието десницата

Анализът на реформаторите показва, че раздробена, българската десница не може да представлява избирателите. Смятат, че и трите десни формата са се провалили и трябва да направят всички усилия за нов диалог.

Петър Москов - Реформаторски блок: "Разговорът трябва да започне бързо и веднага, защото в душите на хората има болка в момента. Очевидно всеки носи своята вина за това, че 300 000 български гласоподаватели са непредставени там където е мястото да бъдат представени, в българския парламент".

От Реформаторския блок се надяват първото единство, което постигнат с останалите десни формати да е общо представяне на дневния им ред и изискванията пред правителството, което ще бъде сформирано.

Найден Зеленогроски - Рефораторски блок: "Ние трябва да имаме оценка за това правителство, оценка за приоритетите. Ако успеем в един такъв разговор да имаме обща оценка, това вече ще бъде стъпка напред".

От Реформаторския блок смятат, че започналите преговори за новото правителство не са прозрачни, а на тъмно.

Димитър Делчев - Реформаторски блок: "Призоваваме ГЕРБ и който там участва в преговорите, да покажат, че те преговарят на принципна ясна основа и да не правят коалиция ГЕРБ и БСП".

Реформаторите смятат, че правителство между ГЕРБ и БСП ще означава предаване на принципите, смесване на програми и кабинет, създаден само, за да консумира власт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На какво се дължи големият брой грешки в изборните протоколи?
На какво се дължи големият брой грешки в изборните протоколи?
Свлачище притеснява жители на Симитли
Свлачище притеснява жители на Симитли