НОВИНИ

Реформаторите ще инициират разговор за взаимодействието на десницата

Националният координационен съвет на Реформаторския блок прие оставката на Политическия съвет на блока, подадена заради резултата от изборите. След 3-часово заседание реформаторите оцениха представянето си като слабо. Те са взели решение, че остават заедно и че започват нов разговор за взаимодействието на българската десница.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:22, 29.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
реформаторите инициират разговор взаимодействието десницата

Анализът на реформаторите показва, че раздробена, българската десница не може да представлява избирателите. Смятат, че и трите десни формата са се провалили и трябва да направят всички усилия за нов диалог.

Петър Москов - Реформаторски блок: "Разговорът трябва да започне бързо и веднага, защото в душите на хората има болка в момента. Очевидно всеки носи своята вина за това, че 300 000 български гласоподаватели са непредставени там където е мястото да бъдат представени, в българския парламент".

От Реформаторския блок се надяват първото единство, което постигнат с останалите десни формати да е общо представяне на дневния им ред и изискванията пред правителството, което ще бъде сформирано.

Найден Зеленогроски - Рефораторски блок: "Ние трябва да имаме оценка за това правителство, оценка за приоритетите. Ако успеем в един такъв разговор да имаме обща оценка, това вече ще бъде стъпка напред".

От Реформаторския блок смятат, че започналите преговори за новото правителство не са прозрачни, а на тъмно.

Димитър Делчев - Реформаторски блок: "Призоваваме ГЕРБ и който там участва в преговорите, да покажат, че те преговарят на принципна ясна основа и да не правят коалиция ГЕРБ и БСП".

Реформаторите смятат, че правителство между ГЕРБ и БСП ще означава предаване на принципите, смесване на програми и кабинет, създаден само, за да консумира власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На какво се дължи големият брой грешки в изборните протоколи?
На какво се дължи големият брой грешки в изборните протоколи?
Свлачище притеснява жители на Симитли
Свлачище притеснява жители на Симитли