НОВИНИ

Не дадоха ход на делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов

Съдът не успя да даде ход на делото за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Подсъдим за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин е студентът по право Йоан Матев. Той ще бъде съден като непълнолетен, защото към момента на престъплението е бил на 17 години.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
12:04, 28.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

За днес беше насрочено т.нар. разпоредително заседание, което беше въведено с последните промени в НПК. На него трябва да се обсъди дали има основания за прекратяване и връщане на делото и дали има допуснати процесуални нарушения. Причината за отлагането е, че адвокатката на Матев - Стояна Маркова не беше редовно призована.

И въпреки че беше в залата, тя каза, че не е имала възможност да се запознае с обвинителния акт и да стикова защитната теза с клиента си и другите двама адвокати.

Делото беше внесено в съда 2 години и половина след убийството, което е от 2 юни 2015 г. А Матев беше арестуван и обвинен едва през февруари тази година. Като ключови за разследването бяха показанията на брат му Марсел, който заведе полицията до ножа, хвърлен в шахта близо до местопрестъплението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Телефонните измамници се активизират по празниците
МВР: Телефонните измамници се активизират по празниците
Камериерката, малтретирана в  Слънчев бряг, е завела нов иск
Камериерката, малтретирана в Слънчев бряг, е завела нов иск