НОВИНИ

Социалните не откриват данни за насилие над децата в детската градина в Глоджево

Социалните служби в Русе разкриха нови данни за случая с грубото отношение към децата в детската градина в Глоджево. Към този момент те не са установили насилие и откриват противоречия в твърденията на майките и на персонала в детското заведение.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева, Даниела Василева
18:46, 30.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Веднага след като майки от Глоджево подават сигнал, че децата им са обиждани и вероятно бити от възпитателките в детска градина „Здравец“, социалните започват незабавна проверка. Родителите твърдят, че децата са разстроени и сънуват кошмари, а в яслената група се говори само на турски език. Някои от майките споделят, че децата им се връщат със синини.

Благомил Благоев – и.д. директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе: „От т.нар. бити деца само на едно дете е открито синьо петънце по памперса и не вярвам да се е случило в градината – мисля, че е от нараняване домашно, но не е от удар. Не смятам, че има сериозно нарушение там.“

Разпитани са и родителите, и персоналът на градината. На този етап според социалните работници се оказва, че твърденията на майките са противоречиви. Едно е сигурно обаче – възпитателките са обиждали децата.

Благомил Благоев – и.д. директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе: „Там сега малко трудно се работи, защото ни трябваше преводач, разбирате защо. В жалбата описват едно, в разговорите споделят друго, което не кореспондира с реалността. Голяма част от тях казват – не знаем за какво се подписахме.“

Многократно се опитахме да се свържем с Дениз Рюстем – майката, която първа подава сигнал, но тя не отговори на обажданията ни. От „Социално подпомагане“ са предложили психологическа помощ на всички деца, но родителите са отказали. Проверката на „Закрила на детето“ продължава, а същевременно нито една майка не е спряла да води детето си в детската градина в Глоджево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев призова за създаването на Институт за устойчиви технологии в региона
Румен Радев призова за създаването на Институт за устойчиви технологии в региона
Кондор беше пуснат на свобода след година лечение в Перу
Кондор беше пуснат на свобода след година лечение в Перу