НОВИНИ

Необезопасен климатик уби строителен работник

25-годишен мъж почина днес следобяд, след като падна от скеле в Бургас. Той е работил по санирането на сграда, а причината е токов удар от необезопасен климатик. Той е бил нает по програмата за саниране на жилища в морския град.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров, Е.Стойчева
19:50, 08.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Бригадата е работила по санирането на 8-етажен блок в к-с „Изгрев" в морския град. При монтажа на скеле около последния вход на сградата 25-годишният Хюсейн се докоснал до един от климатиците на втория етаж. От токовия удар мъжът паднал на земята. Колегите му казаха, че веднага са му оказали първа помощ.

На мястото на инцидента пристигнаха кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Николай Нанков, министър на Регионалното развитие и благоустройството: Каквото и да кажем в момента, наистина ще е некоректна информация, нека се произнесат и компетентните органи.

Според обясненията на техническия ръководител скелето е било в строеж и затова не е било заземено, както е според изискванията.

Илко Стойнов, технически ръководител: Цялото скеле е заземено на 1-и,2,3 и 4 ред, днес бригадата започна да прави това скеле и еладжията дойде да го зазимява, обаче докато дойде. стана проблемът. Скелето като се люля момчето го е ударил ток и е паднал."

Министър Нанков разпореди пълна проверка на спазването на изискванията за безопасност, а започналото разследване ще установи истинската причина за трагичния инцидент.

Още една фатална трудова злополука имаше днес. 57-годишен багерист загина на черен път край магистрала "Хемус" поради срутване след дренажни дейности. Линейката е пристигнала веднага след получаване на сигнала, но работникът е починал на място, затрупан от влажна земна маса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сопот започнаха честванията за 167-годишнината от рождението на Иван Вазов
В Сопот започнаха честванията за 167-годишнината от рождението на Иван Вазов
Самоковското село Широки дол 5 дни след водната стихия
Самоковското село Широки дол 5 дни след водната стихия