НОВИНИ

Даряват три нови монитора за недоносените бебета в "Майчин дом"

Близо 8000 лв. бяха събрани на благотворително бягане от инициативата "Дари времето си на 5kmrun", както и от родителите, участвали в "Голямото лятно бутане на детски колички с Академия за родители". С парите са закупени три монитора, които ще се ползват от интензивното отделение на най-голямата неонатологична клиника в страната, посочват от "Майчин дом".

bnt avatar logo
от БТА
13:17, 08.08.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
даряват три монитора недоносените бебета майчин дом

Тези специални монитори се поставят на детските кувьози, за да подават точна информация за проследяване жизнено важните процеси в организма на бебетата. Без мониторите, наблюдението на недоносените е изключително трудно, несигурно и крие много опасности за грешки.

"В момента нашата клиника не разполага с нужния ни брой монитори, което ежедневно ни принуждава да ги местим от един кувьоз на друг", е заявила проф. Боряна Слънчева, началник на клиниката, цитирана в съобщението от болницата.

На 11 юни тази година благотворителното бягане се проведе едновременно в четири града - София, Варна, Бургас и Пловдив с каузата "За по-малко риск - повече шанс".

Връчването на дарението е насрочено за сряда - 12.00 ч. в Клиниката по неонатология "Майчин дом".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасителните екипи на Столичната община отводниха 17 къщи в Скопие
Спасителните екипи на Столичната община отводниха 17 къщи в Скопие
Как се става тенис шампион - историята на Зоя Чавдарова
Как се става тенис шампион - историята на Зоя Чавдарова