Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да извършва трафик на хора, съобщиха от прокуратурата. На 12 декември 2017 г. на територията на Свиленград са извършени множество процесуално следствени действия. При претърсвания в жилища са открити и иззети множество мобилни телефони. Разпитани са свидетели. Използвани са специални разузнавателни средства.

от Източник: БГНЕС
10:43, 13.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
неутрализираха организирана престъпна група трафик хора

Повдигнати са обвинения на четири лица, като единият от тях Б. М. е ръководител на групата, а останалите – Г.А., К.Г. и С. Г. са участници. Групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Свиленград.

В хода на разследването е установено, че на 27.07.2017 г. ръководителят и участниците в организираната престъпна група, в съучастие с още едно лице – Н. П, са организирали и осъществили превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Р Турция, без разрешение на надлежните органи на властта и не през установените за това места.Това се е случило в землището на с. Труд, когато са били преведени пред българо-турската граница 44 иракски граждани, четиринадесет от които ненавършили 16 годишна възраст. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура.

На ръководителя на групата и на един от участниците / К.Г./ лица Специализираната прокуратура е наложила мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа и предстои внасяне на искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържани под стража“.

На С. Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв., Г.А. е задържан под стража от Районен съд - Пловдив, още докато разследването е ръководенето от РП - Пловдив. Съучастникът Н. П. е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лв., също наложена от РС - Пловдив.

Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Възстановен е транзитът на газ след аварията в австрийски хъб Баумгартен
Възстановен е транзитът на газ след аварията в австрийски хъб Баумгартен
Протести в Аржентина срещу глобализацията
Протести в Аржентина срещу глобализацията