НОВИНИ

Незаконни мигранти са заловени на "Капитан Андреево" и "Лесово"

При направена проверка на ТИР с PVC -дограма на ГКПП "Капитан Андреево" са задържани 12 нелегални имигранти от Ирак. На ГКПП - Лесово са открити в товарен автомобил 17 души с нелегални документи. Нелегалните имигранти са задържани и в Граничния полицейски участък в Свиленград.

bnt avatar logo
от БТА
14:12, 11.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Незаконни мигранти са заловени на Капитан Андреево и Лесово

Служители на ГКПП "Капитан Андреево" задържаха шофьор, превозвал с камион 12 незаконни имигранти, съобщават от пресцентъра на МВР.
Товарният автомобил бил управляван от жител на Хасково с инициали П. С. /35 г./. Камионът превозвал pvc- профили за дограма от Турция. При извършената физическа проверка служител на "Гранична полиция" открил в товарното помещение 12 души без документи за самоличност. По данни на чужденците, те били иракски граждани.

;

Нелегалните имигранти са задържани в Граничния полицейски участък в Свиленград. Шофьорът е задържан в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, има повдигнато обвинение по чл. 280 от НК /за каналджийство/.

На ГКПП-Лесово вчера е извършена проверка с газ-анализатор на влизащ от Турция товарен автомобил с румънска регистрация, при която са отчетени повишени стойности на концентрация на въглероден двуокис в ремаркето. Това информира МВР.


;

При последвалата проверка граничните полицаи открили в автомобила 17 души без документи за самоличност, по техните твърдения - сирийски граждани. Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Елхово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
850 коли и 950 души са проверени при специализираната операция на МВР
850 коли и 950 души са проверени при специализираната операция на МВР
30 години затвор за убиеца на Вероника, потвърди Апелативният съд
30 години затвор за убиеца на Вероника, потвърди Апелативният съд