НОВИНИ

Незаконно сметище край Долни Чифлик

Нерегламентирано сметище се трупа край пътя към местността Марин тепе в Долни Чифлик, сигнализираха наши зрители. Според тях, строителните и едрите отпадъци скоро ще запълнят коритото на местната река и при проливен дъжд има опасност от наводнение в района.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
16:00, 05.01.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тревата, ябълковите градини край пътя и част от Чаирдере за затрупани с битова смет, купчини тор, строителни отпадъци и стари мебели. Оказва се, че това се случва не за първи път.

Любомир Вангелов, заместник-кмет на Долни Чифлик
“Има такива места, които хората са си ги нарочили като нерегламентирани сметища. Периодично ние си взимаме отношение и ги почистваме. Дори имаме идея – да направим заграждения, така и така са се научили там да изхвърлят, поне да изхвърлят на едно определено място.”

Глобите за изхвърляне на смет извън определените места в община Долни чифлик са сериозни, но тъй като сметището се трупа главно в тъмната част на деня, залавянето на нарушителите и доказването на нарушение, става трудно.

Любомир Вангелов, заместник - кмет на Долни Чифлик
Никой не идва да каже, че комшията му е изхвърлил или едикой си го хвърли. Макар че тук се познаваме всички в града и в селата.”

В общината са обмисляли да наемат охранителна фирма, която да лови нарушителите, но това би струвало твърде скъпо. Така общинските служители, ангажирани с чистотата, не могат да направят друго, освен да констатират наличието на нов куп боклук и да планират почистването му. Скоро ще бъде почистено и това сметище, но заместник-кметът не си прави илюзии, че то ще е последното на това място. За почистването на такива сметища отчисленията от такса за битови отпадъци, разбира се, не стигат. От общината покриват разходите от други приходи. Които биха могли да отидат за други проекти по благоустрояване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазарджик остава в бедствено положение
Пазарджик остава в бедствено положение
Опасност от лавини в италианските Алпи
Опасност от лавини в италианските Алпи