НОВИНИ

​Командоси и отряд "Кобра" на МВР се включват в издирването на Росен Ангелов

Командоси от специалните сили на армията, отряд "Кобра" на МВР и жандармерията се включват в издирването на Росен Ангелов в Искърското дефиле. Това е било решено на съвещание в СДВР тази сутрин.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:04, 05.01.2018 (извънредно)
9520
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Полицията продължава да издирва Росен Желев Ангелов за жестокото убийство в Нови Искър. В къщата, в която е живял Росен в Луково, са намерени снимки на заподозрения, които са иззети.

Румен Колев - кметът на село Луково: Направиха оглед на вилата, в която, така да се каже, се е настанил този човек. Огледът свърши. Не може да се каже кой е пребивавал там, взети са веществени доказателства. Имаше снимки на човека, разпространен в медиите. Не е негова къща, не е ясен собственикът на къщата. Не го познавам, никой не го познава, виждал съм го преди години. Той не е от Луково, просто тук е пребивавал известно време без никой да знае. Там няма съседи. На никой не му е направило впечатление нищо.

Органите на реда апелират хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. Има вероятност той да е въоръжен и опасен.

Росен Ангелов наскоро се е завърнал от чужбина, като за него се знае, че е добър планинар. Вчера цял ден продължи операцията в горите около село Луково, което е на 15-тина километра от Нови Искър с металотърсачи, екипи на специализираните полицейски части, хеликоптер и тежки машини.

Ангелов се издирва като основен заподозрян за убийството, обявиха преди ден от МВР.

Районът е трудно проходим, а профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината, разказаха участници в съвещанието.

В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 10 училища в община Петрич са закрити и пустеят
Повече от 10 училища в община Петрич са закрити и пустеят
Калофер се подготвя за мъжкото хоро на Богоявление
Калофер се подготвя за мъжкото хоро на Богоявление