НОВИНИ

Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против подадените министерски оставки

В извънреден брифинг лидерът на НФСБ, вицепремиерът Валери Симеонов изчете декларация от името на партията, в която стана ясно, че НФСБ ще гласува против подадените министерски оставки. По-късно днес коалиционните партньори ще обсъдят ситуацията и промените в кабинета. Напрежение между тях предизвикаха оставките на трима министри, поискани от премиера Бойко Борисов заради тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 17 души. Вижте брифинга на НФСБ във видеото.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:01, 03.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

НФСБ ще гласува против оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов, който изчете декларация след заседание на НФСБ.

НФСБ изисква решителна промяна в начина на управление, ускоряване изпълнението на заложените задачи в управленската програма, добави Симеонов.

Председателят на НФСБ да постави на първото заседание на коалицията въпросите за начина на управление, пише в декларацията на НФСБ. Има диалог, има коалиция, няма диалог, няма смисъл, каза още Симеонов.

„Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционно споразумение и в нарушение на нормалните колегиални коалиционни отношения”, заяви Валери Симеонов


От НФСБ още вчера обявиха, че ще гласуват против оставките на тримата министри, защото смятат, че те нямат пряка вина за катастрофата край Своге. Също така обявиха, че са против едноличното управление и правенето на кадрови промени без те да бъдат обсъдени в съвета на управляващата коалиция. Също така те смятат, че тези промени биха попречили на коалицията да изпълни управленската си програма.

Нови министри ще имат нужда от време, за да могат да влязат в час с това, което трябва да свършат в министерствата. Тримата министри, които подадоха оставки в петък - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски заявиха, че по този начин поемат политическа отговорност за трагедията край Своге. Премиерът Борисов каза, че ще бъде безкомпромисен, когато управляващите допускат грешки.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Започва взимането на проби от прасетата във варненското село Бозвелийско
​Започва взимането на проби от прасетата във варненското село Бозвелийско
Пуснаха на свобода 15 излекувани щъркела
Пуснаха на свобода 15 излекувани щъркела