НОВИНИ

НФСБ официално се нанесе в емблематичната за десницата сграда

Националният фронт за спасение на България се нанесе в емблематичната сграда за българската демокрация - централата на СДС на ул. "Раковски" 134. По думите на лидера на партията и вицепремиер Валери Симеонов, НФСБ не е имала никакви претенции точно към тази сграда, но това им е предложила държавата след като 7 години са плащали свободен наем.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 29.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

На познатата на всички фасада от днес ще съжителстват два надписа - този на СДС и този на НФСБ. Досегашният пълновластен домакин и лидер на СДС Божидар Лукарски присъства на освещаването на новия офис на националистите, но не беше особено словоохотлив.

Божидар Лукарски - председател на СДС: Не предаваме централата - ще съжителстваме с НФСБ. Ние сме приятели с НФСБ. В крайна сметка тази сграда дълги години е била на СДС и ние все още сме тук.

Лукарски не изключи възможността съжителството да прерасне в съвместни партийни действия в бъдеще. Отговорът на Валери Симеонов.

Валери Симеонов - председател на НФСБ: Със СДС имаме сградно съжителство, но нямаме домсъвет, така че не е състоятелно да се търси някаква връзка с партии, които са в същата сграда. Обстоятелството, че ни е предоставена площ в тази сграда, го приемам по-скоро като отговорност и дай боже да успеем да върнем поне част от надеждите на хората, които имаха в началото на демокрацията.

И докато в новия офис на НФСБ официално се режеше лентата и се извършваше освещаване, етаж по-надолу на стълбите на "Раковски" 134 подпрени на земята стояха прашасали части от някога гордия син надпис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Захариева се срещна с колегите си от Южна Африка и Ангола
Министър Захариева се срещна с колегите си от Южна Африка и Ангола
Даниел Асенов си осугури медал от евротурнира по бокс за мъже до 22 години (ВИДЕО)
Даниел Асенов си осугури медал от евротурнира по бокс за мъже до 22 години (ВИДЕО)