НОВИНИ

Николай Нанков: Ако БСП са искали Бузлужда, досега да са я взели

Според регионалния министър Николай Нанков, официалното желание на БСП да получи Бузлуджа се е появило едва миналата седмица. Социалистите са проспали 6 години. Логичният въпрос, който си задава той, е доколко БСП реално иска Бузлужда.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 22.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: 6 години от 2011 никакви действия от страна на БСП по темата. Процедурата за придобиване на собствеността през 2011 година беше в два етапа. Първият е етап е именно вземане решение на Министерски съвет, вторият етап е сключване на договор между областна администрация на Стара Загора и ръководството на БСП. Проспали са едни 6 години.

Според Нанков БСП са проспали и промяната в Закона за държавната собственост, която не позволява безвъзмедното прехвърляне на държавна собственост. Освен искането на БСП, което е входирано в Министерски съвет, т.е. няма заявен интерес от купувач, уточни Нанков.

Има възможност за безвъзмездно предоставяне право на управление, то е срочни в рамките на 10 години.

Относно изказването на Нинова, че ще изкара социалистите пред Министерски съвет, ако премиерът не си изпълни предложението Нанков коментира:

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Тази заплаха не лежи на обективни факти. Къде бяха те, когато имаше процедура и правна възможност да придобият собственост. Дори новото ръководство не отговори на писмото от 16 юни 2016 година.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на операта вместо земеделска централа на Врабча 1?
"Музей на операта" вместо земеделска централа на "Врабча" 1?
Разрушаването на джамията в Мосул - знак за поражение на Ислямска държава?
Разрушаването на джамията в Мосул - знак за поражение на "Ислямска държава"?