Николай Нанков: Ако БСП са искали Бузлужда, досега да са я взели

Според регионалния министър Николай Нанков, официалното желание на БСП да получи Бузлуджа се е появило едва миналата седмица. Социалистите са проспали 6 години. Логичният въпрос, който си задава той, е доколко БСП реално иска Бузлужда.

от БНТ
19:25, 22.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: 6 години от 2011 никакви действия от страна на БСП по темата. Процедурата за придобиване на собствеността през 2011 година беше в два етапа. Първият е етап е именно вземане решение на Министерски съвет, вторият етап е сключване на договор между областна администрация на Стара Загора и ръководството на БСП. Проспали са едни 6 години.

Според Нанков БСП са проспали и промяната в Закона за държавната собственост, която не позволява безвъзмедното прехвърляне на държавна собственост. Освен искането на БСП, което е входирано в Министерски съвет, т.е. няма заявен интерес от купувач, уточни Нанков.

Има възможност за безвъзмездно предоставяне право на управление, то е срочни в рамките на 10 години.

Относно изказването на Нинова, че ще изкара социалистите пред Министерски съвет, ако премиерът не си изпълни предложението Нанков коментира:

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Тази заплаха не лежи на обективни факти. Къде бяха те, когато имаше процедура и правна възможност да придобият собственост. Дори новото ръководство не отговори на писмото от 16 юни 2016 година.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Музей на операта вместо земеделска централа на Врабча 1?
"Музей на операта" вместо земеделска централа на "Врабча" 1?
Разрушаването на джамията в Мосул - знак за поражение на Ислямска държава?
Разрушаването на джамията в Мосул - знак за поражение на "Ислямска държава"?