НОВИНИ

Гл. комисар Николай Николов: Няма бедстващи хора, никъде не се наложи евакуация

През нощта са постъпили около 50 сигнала в Националния оперативен център, свързани с наводнени мазета и приземни етажи, съобщи гл. комисар Николай Николов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 28.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
гл. комисар Николай Николов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“: Условно нека го разделя на три - област Средец, наводнени са няколко стопански постройки и жилищни сгради, област Хасково - около Харманли - вследствие на обилните валежи един микроязовир е прелял, по пътя си е наводнил пътища. Пловдив - около 12-13 жилищни сгради, приземни етажи и 2 подлеза наводнени.

Няма застрашени хора, няма бедстващи, никъде не се наложи да правим евакуация, съобщи Николов.

Обикновено наводненията идват от сухите дерета - там, където реката си тече традиционно, тя се наблюдава, рано можем да видим повишаване на нивото и да се вземат мерки, поясни той.


;

Нашата обиколка с министър Радев беше свързана с това да повишим вниманието към ранното предупреждение към хората. Идеята е да не допуснем жертви, подчерта Николов.

гл. комисар Николай Николов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“: Министерството на околната среда, регионалното министерство и ние работим активно по довършване на картите за риск - ето това е нещо изключително важно, което ще ни даде цялостна картина къде можем да строим, къде пак можем да строим, но с повишена опаснот, къде е забранено да сторим.

Той посъветва хората да изпълняват превантивните мерки, както и предписанията на местните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робот прави пици във Франция
Робот прави пици във Франция
На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?
На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?