НОВИНИ

Нинова предлага декларация в защита на депутатите със свален имунитет

Ръководството на БСП ще предложи на Националния съвет да гласува декларация в подкрепа на депутатите със свален имунитет Елена Йончева и Георги Михайлов и на народните представители, поискали експертиза на пътищата в България. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова преди Пленума на партията. Повече подробности от "Позитано" 20 вижте в прякото включване на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:27, 11.11.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Четири важни решения трябва да вземе днес Националният съвет на БСП. Сред тяй са как БСП ще започне своята подготовка за Европейските избори догодина, как ще се издигат кандидати за листи по места и дали президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще остане водач на листата на БСП за България.

Сред очакваните точки е обсъждане и на възможна промяна в Устава на партията, която да върне старото правило за освобождаване и назначаване на лидера. А именно - това да става от конгреса, а не от половината партийни членове, както е сега. Създаването на ляв медиен пул и представянето на алтернативния бюджет на партия за 2019 г. са останалите две точки.

;
Корнелия Нинова, председател на БСП: Ще се обърна към всички членове на Националния съвет с предложение да приемем декларация обръщение към българските институции и българските граждани в защита всички на колегите депутати - четирима, подписали искането до АПИ за ревизия на строителството на магистралите и в защита на Елена и Георги Михайлов. Обръщам се към Камарата на строителите - знаем колко сте големи и колко сте силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всеки то нас. Това са конституцията и основните права на българските граждани. Вчера ГЕРБ открито оспориха конституцията на България като оспориха демократичния характер на служебно правителство, на президент, който е разписан в конституцията. Цветанов си позволи да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. Не пипайте основополагащите темели на българската държава и българската държавност!
;

Алтернативният бюджета на БСП дава стойностно изражение на политиките, заложени в проекта за управленска програма на БСП, наречен "Визия за България".

Бюджетната философия на опозицията е за устойчиво финансово-икономическо развитие и финансова стабилност, възстановяване на доверието в здравната и социалната система, намаляване на бедността и неравенствата.

Именно "Визия за България" се очаква да бъде предизборната платформа на партията на следващите парламентарни избори, когато и да са те.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голи активистки на Фемен атакуваха кортежа на Тръмп в Париж (СНИМКИ)
Голи активистки на "Фемен" атакуваха кортежа на Тръмп в Париж (СНИМКИ)
Дойранската епопея - честта, с която излизаме от Първата световна война
Дойранската епопея - честта, с която излизаме от Първата световна война