НОВИНИ

Нинова: Вярвам в победата на БСП при предсрочни избори

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново заяви, че са необходими предсрочни парламентарни избори и изрази увереност, че БСП може да ги спечели. На конференция на "Позитано" 20, председателят на софийската партийна организация Калоян Паргов пък потвърди, че името на омбудсмана Мая Манолова е сред вариантите, които се обсъждат за кандидат-кмет на София.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:30, 01.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Левицата гледа на партийния конгрес през януари като на старт на предизборната кампания с конкретни ангажименти. Корнелия Нинова беше категорична, че не биха управлявали с ГЕРБ. Изтъкна и сериозни различия с ДПС.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Всеки ден стоене на власт на Борисов и Патриотите с подкрепа на "Воля" е загубено време за България. Има начин това да бъде спряно. Предсрочни избори и победа на БСП, в която вярвам. Ясно е на всички, че коалициите искат компромиси. Когато се заговори за коалицията ни с ДПС, най-често се споменават порциите и въпросът Кой.

Нинова упрекна премиера, че мълчи по случая с проверката за жилището на финансовия министър Владислав Горанов.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Не, това не ти е Валери Симеонов, с когото да се оправдаеш с коалиционните партньори. Това е твой министър, или може би не е? Кой е назначил Горанов?
;

Според БСП, евроизборите трябва да се превърнат във вот на недоверие към ГЕРБ. За местните избори левицата обсъжда 3-4 имена за кмет на София. Сред тях и името на Мая Манолова.

Калоян Паргов, председател на БСП-София: Възходът на ГЕРБ започна от София и от тук трябва да започне и крахът им.

Лидерът на европейските социалисти пък отново заяви, че страната ни трябва да бъде приета незабавно в Шенген по всички граници.

Сергей Станишев, президент на ПЕС: Правителството е склонно да им се хвърли един кокал и да им кажат - ето, приемаме ви по въздух. И за неопределено време да се отложи влизането по сухопътни граници, което е много по-важно за българската икономика.

Станишев посочи още, че на предстоящия евровот битката ще бъде на два фронта - срещу статуквото на ЕНП и срещу крайните националисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Албанското обединение е в ход?
Албанското обединение е в ход?
 Люпко Петрович пред БНТ: Има вариант да поема ЦСКА, вече съм водил преговори с Гриша Ганчев
Люпко Петрович пред БНТ: Има вариант да поема ЦСКА, вече съм водил преговори с Гриша Ганчев