НОВИНИ

Нормализира се обстановката по граничните пунктове с Турция

Засилено полицейско присъствие на граничните пунктове "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" до ранния следобед заради близо 4-часова блокада, организирана от една от политическите партии в знак на протест срещу изборния туризъм. Не се стигна до напрежение. Образуваха се колони прледимно от леки коли. Към момента на граничните пунктове е спокойно и преминаването е нормално. Наши репортерски проверки показаха, че на автогарите в Хасково, Кърджали, Шумен и Търговище, пристигналите от Турция автобуси не бяха повече от обичайното.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:27, 21.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според превозвачи, автобусите от Турция, които идват за изборите, не преминават през автогарите, а возят изселниците директно до населени места и затова автобусите, които пристигат по редовните линии от Истанбул и Бурса са полупразни.

За "По света и у нас" началникът на Районното управление на МВР в Търговище Станислав Станков каза, че следят обстановката във връзка с опасенията за "изборен туризъм", но в последните денонощия няма увеличение на превозните средства, идващи от Турция. В Кърджали очакват наплив утре. С редовните автобуси в Хасково също не пристигат повече пътници от Турция от обикновено.

Икмур - шофьор на автобус: "Моята линия е редовна линия. Всеки ден съм по линията Истанбул-Чорьло-Люлебургас-Одрин-Хасково-Плодив и следобед се връщам обратно. Така че имам 10 души, всеки ден е така. Поток няма при нашата линия. - Казват че започва изборен туризъм тази седмица? - Да, чувал съм го. Има коли, които возят за това, за изборите. - Безплатно? - Безплатно не, безплатно кой кого ще вози?!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна вторият фестивал на японската култура в София
Започна вторият фестивал на японската култура в София
Разбит тротоар създава опасност от пътни инциденти с пешеходци
Разбит тротоар създава опасност от пътни инциденти с пешеходци