НОВИНИ

Нощният градски транспорт в София тръгва от 7 април

Нощен градски транспорт тръгва в София от 7 април. Той включва 4 линии, които ще свързват големите квартали на града. Автобусите ще се движат на интервал от 40 минути. Работното време на нощния транспорт ще е от полунощ до 4 часа.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
13:20, 09.03.2018 (обновена)
9851
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Нощният транспорт в София ще има обща спирка на площад "Княз Александър I", срещу Художествената галерия. Там ще бъде изградена спирка, на която автобусите ще престояват по 5 минути, за да могат пътниците да се прекачват и да потеглят в желаната посока. Линия 1 ще се движи от кв. "Люлин" до "Младост", Линия 2: от кв. "Обеля" до "Студентски град". Линия 3: от кв. "Овча купел" до "Левски". Линия 4: от кв. "Дружба" 2 до "Гоце Делчев".

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община: Автобусите няма да спират на всички спирки по маршрутите, ако няма хора. Има ли за слизане пътници те ще трябва да индикират на водача със съответните стоп бутони, които са разположени в превозното средство. А ако искат да се качат на автобуса, водачът трябва да има достатъчна видимост, така че да забележи, че на съответната спирка чака човек и тогава съответно да спре автобуса.

Абонаментните карти няма да важат за нощния градски транспорт. В него ще може да се пътува само с билет на цена от 2 лева, който ще се закупува от кондуктор.

;;

От общината са обърнали и сериозно внимание на сигурността при пътуването през нощта.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община: Всички автобуси, които ще изпълняват съответно курсове от нощните линии са оборудвани с видеонаблюдение, а водачът е отделен физически от пътниците. Освен видеонаблюдение в автобусите във всички превозни средства на градския транспорт има и паник бутони, така че в случай на инцидент ще разчитаме на полицията да се отзове максимално бързо.

Нощният градски транспорт тръгва експериментално в София до края на годината. Ако столичани проявят интерес, той ще остане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 1,2 млн. души са с пенсии под 321 лв.
Около 1,2 млн. души са с пенсии под 321 лв.
Въженият парк в Благоевград отвори врати
Въженият парк в Благоевград отвори врати