НОВИНИ

Нов запис със заплахи и обиди към деца в детска градина

На фона на родителски протести срещу агресията в детски градини - нов случай на заплахи и обиди към деца в детска градина, този път в Плевен. В социалните мрежи изтече аудио запис, в който женски глас се кара на децата в детска градина „Надежда". От Община Плевен се самосезираха и тази сутрин започнаха проверка, която трябва да приключи най-късно утре сутринта.

bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 12.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

В 4-минутния аудиозапис се чуват крясъци, обиди към децата и детски плач. В социалните мрежи се твърди, че гласът е на старши учител от първа група.

В първа група, в която е направен записът, децата са 17. Директорката на детската градина заяви, че е изненадана от чутото в него, защото, по думите ѝ, децата в групата са много добри и тя ежедневно контактува с тях. Общувала и с родителите и досега не е получавала оплаквания.

Даринка Стойчева, директор на детската градина: И съм направо шокирана от това, което видях. Госпожата е в отпуска по болест. След като се върне от отпуск по болест, ще поискам първо писмени обяснения, а след това - наказание съгласно Кодекса на труда.

Директорката е поискала писмени обяснения от останалия персонал на смяна. Учителки от другите групи също твърдят, че записът е неочакван за тях, а родители заявиха, че са доволни от екипа.

г-жа Василева, учител в детската градина: Ако мога да се извиня от името на колежката за това, което е казала, извинявам се. Тя има стаж повече от мен, аз имам 24-годишен стаж работа с деца. Сега, ако нещо е станало, не знам.
Магдалена Димитрова: И тя е замествала при моите деца, също е била учител. И отново не съм имала проблеми с нея.
Стефан Събев, родител: Някои неща като че ли твърде много се преекспонират. Не може по някакъв начин да не се скараш на някакво дете, всички сме хора.

От Община Плевен и от детската градина твърдят, че досега не са имали сигнали за лошо отношение към децата. В градината вече тече проверка.

Стефан Милев, заместник-кмет на Община Плевен: Дали има подадени други сигнали във връзка със злоупотреби в детската градина или за лошо отношение на учителите към деца. За първи път имаме проблем с тази детска градина.

Оказва се, че преди 6 години е имало два сигнала за градината в Регионалното управление на образованието, завършили с препоръки за организацията на работата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандското посолство в Сараево е евакуирано заради сигнал за бомба
Холандското посолство в Сараево е евакуирано заради сигнал за бомба
150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев
150 години от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев