НОВИНИ

Нов здравен портал дава информация за болници и специалисти в София

Нов здравен портал дава информация за общинските лечебните заведения в София и специалистите от тях. През него пациентите могат да си запазят и час за преглед при специалист след регистрация.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
14:48, 11.10.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:58 мин.
Още

В здравния портал е събрана информация за 37 лечебни заведения и за около 800 лекари от 35 специалности. Разработени са и електронни графици на медиците. Така пациентите могат да си спестят чакането на регистратурата и да си запазят час от дома или работното място.

Наталия Костадинова: "Аз имам деца ще ми помогнат, ако евентуално не мога. Те са достатъчно грамотни, но ще използват услугата.

Валентина Стоицова: "Спестява минимум два часа. Може и повече, а вкъщи можеш да го направиш за пет минути.

За да си запази час пациентът трябва да си създаде профил в портала, да открие специалистът, който му е необходим и да избере час от графика му.

инж. Детелин Кръстев - управител на фирмата, разработила портала: "При новосъздаден профил вие можете да направите до пет резервации в системата. Като след идентифициране на вашата самоличност в съответното лечебно заведение те се увеличават до десет.

При пет неспазени резервации системата блокира профила на пациента. Освен пациентите, платформата ще облекчи и лекарите.

д-р Надка Самарджциева - невролог II-ра МБАЛ - София: Аз няма да вдигам телефона, който непрекъснато ми звънят пациенти и искат часове и аз обяснявам, че нямам за този час, за този ден.

Директорите на лечебните заведения ще могат да следят натовареността на специалистите и ако се налага да променят графиците им.

доц. Стефан Узунов - директор на II-ра МБАЛ - София: Може да увеличаваме с още специалисти и да минат на двоен график , защото знаете има специалности, които са 6 - 7 часа. Различно работно време имат.

От Общината уточниха,че не всички лечебни заведения са включени в портала.

Дончо Барбалов - зам.-кмет по финансите на Столична община: "Очаквам скоро и двете АГ болници да имаме информация за тях и тя да бъде включена. Така, че въпрос на време е да ги включим всичките. "

Предвижда се в портала да бъдат личните лекари, които работят в общинските лечебни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръгла маса по повод 10 години България в ЕС се проведе в Сандански
Кръгла маса по повод 10 години България в ЕС се проведе в Сандански
Десети ден медици и граждани протестират пред болницата във Враца
Десети ден медици и граждани протестират пред болницата във Враца