НОВИНИ

Русенски ученици вдъхнаха нов живот на старите вещи

84 ученици от русенска област вдъхнаха нов живот на старите и непотребни вещи. С много въображение от тях изобретиха практични мебели, аксесоари и детски играчки, които подредиха в изложба в гимназията по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак.”

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Даниела Димитрова
11:40, 28.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.

За повечето старите вещи са просто боклук, но за хората със „зелено мислене” са материал с огромен творчески потенциал, който чака да бъде разкрит. Нужно е само малко настроение и нестандартен подход и резултатите са на лице. Като този дървен куфар, превърнат в удобен фотьойл или използваните шампоани, които с малко лепило и фулмастри стават весели , детски играчки. Старите вестници лесно придават френски шик на нощните лампи, а с малко лак старата кухненска дъска може да е най-подходящото артистично пано за стената.

инж. Росица Лашева - преподавател
„Най-вече пластмасови неща се изхвърлят и масово се употребяват в тези идеи на децата.”

За да направи своята детска площадка второкласничката Дивна освен пластмаса използва и клечки.

Дивна
„…И съм използвала играчки от яйца, хартия, боклучета, картон, сламки, стикита съм използвала, пясък за пясъчника. Няма нужда да ги изхвърляме, а да направим такива хубави неща и да ги подарим на някой.”

Така с творбите си от естествени и рециклиращи се материали, бъдещите интериорни дизайнери показаха, че можем да съхраним природата и чрез творчество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предотвратен терористичен заговор във Великобритания
Предотвратен терористичен заговор във Великобритания
Политически реакции у нас за ситуацията в Македония
Политически реакции у нас за ситуацията в Македония