НОВИНИ

Нова измама с фалшиви ПТП-а

Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни произшествия. Чужди граждани предизвикват лек инцидент с автомобил и искат пари на ръка, за да се избегне намесата на полицията. Вижте разказа от първо лице на потърпевша русенка.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
06:52, 06.03.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Почивен ден. Жена е на паркинга на търговски център. Докато прави маневра с колата си, усеща удар. Спрелият в съседство автомобил внезапно потегля и се блъска в нея. От него излиза румънски граждани, който й иска 50 лв за нанесени щети.

Жената коментира, че и на други нейни познати са искани пари от чужденци заради уж нанесени щети. Никой обаче не се е обърнал за помощ към служителите на реда. Затова и в Пътна полиция – Русе няма регистрирани подобни сигнали. По-често измамени се оказвали пострадалите при леки инциденти.

Ст. инспектор Стилян Станев, "Пътна полиция" - Русе: Имаме много ПТП-та, когато единият водач е ударил другия и е напуснал ПТП, пострадалия водач се явява в "Пътна полиция", подава протокол, той се обработва, а на извършителя, освен че издава протокол, и се съставя акт съответно за липса на уведомление за ПТП.

Застрахователите от своя страна съветват шофьорите да избягват плащане на ръка. Според тях най-често това се случва, когато нарушителят е употребил алкохол, няма документи за самоличност или няма сключена задължителна гражданска отговорност.

Венцислав Великов – застраховател: Не е логично. След като си заплатил едни 250 - 300 лв за "Гражданска отговорност", да се бръкнеш в джоба за пари, които някой ти е поискал. Такова плащане на място то първо по никакъв начин не се документира и второ не е сигурно дали е дължимо.

При инцидент, който не е регистриран в "Пътна полиция", глобите са между 50 и 200 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дни преди 8-ми март: Глобяват за  незаконна продажба на защитени цветя
Дни преди 8-ми март: Глобяват за незаконна продажба на защитени цветя
Подготовка за Световната купа по гребане в Пловдив
Подготовка за Световната купа по гребане в Пловдив