НОВИНИ

Подготовка за Световната купа по гребане в Пловдив

800 ще бъдат спортистите от 40 държави, които ще вземат участие в Световната купа по гребане в Пловдив. Вчера представители на Международната федерация направиха инспекция на Гребния канал, като дадоха висока оценка за работата на Организационния комитет.

bnt avatar logo
от Мария Павлова- Кръстева
06:43, 06.03.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

За пореден път Пловдив ще бъде домакин на състезание по гребане от световен мащаб. От 10 до 12 май ще се проведе първият кръг от Световната купа по гребане, което е старт на годишните състезания за спечелването на приза за 2019 г. Проверката от ФИСА премина без забележки, а впечатлението оставено от отличната организация на миналогодишното състезание беше затвърдено.

Камерън Алан, мениджър на ФИСА за СК по гребане: Международната федерация по гребане няма абсолютно никакви притеснения, че ще има проблем за града. ОК се справят за организацията на този първи кръг на СК за тази година. Така, че сме тук, за да проверим още веднъж , че всичко ще протече по вода, както се казва и ще бъдат спазени всички изисквания.
Иван Попов, председател на ОК на СК за България: Тази година Община Пловдив отново помага. Всъщност, грижи се за съоръженията си. Отдели една добра сума, която ще послужи за иновация на контролните кули, малко хидроизолация по финалния комплекс и най- важното е, една временна ограда, която и бъдещи състезания ще могат да ползват и която е изключително важна за безопасността при провеждане на състезанията.

Състезанието е от изключителна важност за отборите, тъй като то е стартово за годината и от него до голяма степен зависи крайното класиране. Следващите два кръга са в Познан и Люцерн. Кулминацията за годината е през септември, където ще бъдат раздадени 80% от квотите за Олимпийските игри в Токио догодина.

За съжаление, това може да се окаже последното домакинство на Пловдив за състезание от такъв ранг.

Георги Титюков, зам.-кмет на Пловдив: Последните изисквания на ФИСА са свързани с това всяко състезание да се провежда с допълнителен канал на съоръжението, който да служи за загрявка и придвижване на състезателите към старта и след финала.

И този път БНТ остава верен партньор на този спорт у нас с преките си излъчвания на състезанието от Гребния канал в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова измама с фалшиви ПТП-а
Нова измама с фалшиви ПТП-а
Затварят улица в центъра на София заради авария на магистрален водопровод
Затварят улица в центъра на София заради авария на магистрален водопровод