НОВИНИ

69-годишна сръбкиня стана кулинарен влогър

Баба Елена от сръбския град Ягодина е истинска интернет сензация. 69-годишната жена превръща ежедневното готвене в изключително успешен кулинарен влог. Как и защо десетки хиляди хора се учат да готвят бабините гозби? Вижте повече в репортажа на Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:15, 06.03.2019
Чете се за: 01:20 мин.
Още

Ако се чудите какво да сготвите днес, баба Елена има отговор. Всеки ден на Youtube канала й ще откриете нова рецепта за традиционнo сръбскo ястие. Всичко започнало преди десетина години, когато публикувала в сръбски форум няколко рецепти за домашните си сладкиши.

Възхитени от тях, хората я помолили да им каже как да си сготвят и супа, например. Понякога, за да покаже какво точно прави, баба Елена качвала и кратко клипче от телефона си. С времето решила, че е най-добре да си купи камера и да показва как готви от начало докрай.

Баба Елена, кулинарен влогър: Когато започнах да качвам видеа в Youtube, за една година имах само около 1000 последователи. И после изведнъж започнаха да се увеличават. Вече са над 150 000. Имам повече от 52 млн. гледания!

Има си и верен помощник - съпругът й Милан, който освен, че е неин оператор, неизменно носи тежките пазарски торби. Перфектен синхрон, за перфектното ястие.

Баба Елена, кулинарен влогър: Тайната ли? Тайната на всяка вкусна рецепта е любов. Любов и желание да сготвиш нещо вкусно. Това е малко като поезията - стига да го почувстваш, можеш да го направиш.

Влогът бързо станал толкова популярен, че на практика се е превърнал в работа на пълен работен ден. След като изпият сутрешния си чай, двамата съпруги отиват на пазар, след което снимат ново видео и го монтират.

Понякога от рано сутринта до 10-11ч вечерта. 69-годишната баба Елена не крие, че да си интернет-сензация е доста уморително, но не може да си позволи да разочарова почитателите си.

Баба Елена, кулинарен влогър: Всяка сутрин точно в 8 ч очакват да видят новата ми рецепта. Ако закъснея дори с 10 минути или пък, ако изобщо не кача ново видео, започват да ми пишат. Защо няма рецепта? Добре ли си, бабо?

Елена печели симпатиите с автентичния вид на своята кухня - без скъпи уреди и без сложни кулинарни термини. Истински бабини гозби.

Баба Елена, кулинарен влогър: Готвя вкусна, традиционна, домашна храна. Това, което съм научила от моята баба и от мама. Е, аз съм и модерна баба и правя и по-модерни рецепти.

А в края на снимачния ден, Елена и мъжът й сядат да си хапнат това, което е приготвила. Ако остане нещо, го дават на съседите или пък го изпращат на внуците в Белград - за да опитат и те вкусните бабини рецепти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник в Бавария: Продавачки танцуват в костюми на плодове и зеленчуци
Празник в Бавария: Продавачки танцуват в костюми на плодове и зеленчуци
Поредна среща за Брекзит без резултат
Поредна среща за Брекзит без резултат