НОВИНИ

Нова почистваща техника в Търговище

Нова почистваща техника обмисля да закупи Община Търговище, за да се спести разходите за ръчно метене на улиците. Сега годишно общинатазаделя близо 1 700 000 лв. за почистването на улиците, парковете и алеите. Моторните метли и прахосмукачки с висок производителен и екологичен клас бяха представени в града пред общински експерти от Североизточна България.

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 28.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мотометачни и миячни машини за кратко заместиха ръчните метли, които обичайно се вихрят на централния площад в Търговище. Инвестицията в нова почистваща техника е нужна на града, за да стане по-чист и с по-добро качество на въздуха, смята кметът.

Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Ние имаме желание да развиваме града, да се почиства по-добре и да закупим такава техника, но разбира се със съответното проучване. Ще си направим справка на какви цени ще бъдат.

Интерес за комуналното стопанство в Търговище предизвика демонстрираната електрическата вакуумна метла и компактният автомобил мотометачка, поради своята маневреност и оптимизиран разход на гориво.

30 дка/час е производителността. Тя е със 60 литров дизелов резервоар, така че можете цял ден да обикаляте алеите с нея.

Галин Дачев, управител на „Благоустройство и комунално стопанство” - Търговище: Мисля, че е добра за почистване на пешеходни зони, паркови алеи за да облекчим режима на т.нар. ръчно метене, защото те все пак заместват няколко човека.

По план-сметка кметството в Търговище заделя 300 000 лв. годишно за ръчно почистване, а още 100 000 лв. отиват за контрольорите по чистотата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пари за ремонт на моста на Колю Фичето
Няма пари за ремонт на моста на Колю Фичето
730 спасени край Сицилия, протестът в Идомени - потушен
730 спасени край Сицилия, протестът в Идомени - потушен