НОВИНИ

Новият генерален директор на БНР: Не давам заявка за съкращения, а за реформа

Не давам заявка за съкращения на хора, а за реформа, каза новият генерален директор на БНР Александър Велев в студиото на "Денят започва".Ще се огледа приносът на всеки един в радиото, има ли натовареност, има ли необходимост от тази професия, от този човек, допълни той.Велев поясни, че не става дума за конкретен човек, а за принципи.

Невяна Попова
от Невяна Попова
09:35, 18.05.2016
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Тези, които работят, нямат никакво място за притеснение. Но тези, които идват само да си вземат заплатата, не трябва да спят спокойно, бе категоричен Велев.

Според него при новите технологии и цифровизацията съставът трябва да се оптимизира. И отбеляза, че един мандат за реформи не стига.

Александър Велев, генерален директор на БНР: Някои професии по естествен път трябваше да отмрат след дигитализацията, идеята беше след първия ми мандат на тази длъжност или да подменим кадрите, или да ги обучим за новите цифрови технологии и да огледаме състава, колко хора са необходими една програма, а не обратното.

Новият директор на БНР обясни, че в радиото има неосъществена административна и структурна реформа.

Александър Велев, генерален директор на БНР: Но също така преди забелязвам, че се е работело на принципа разделяй и владей. Няма как да се правят добри програми, когато хората не си говорят. Аз искам да променя това и да спечеля доверието им.

Според Велев младата аудитория е пренебрегната.

Александър Велев, генерален директор на БНР: Трябва да се вгледаме в програмите, загърбихме младите хора. Публиката на най-слушаната ни програма "Хоризонт" е доста застаряваща. Тя не е програмата, която да отговаря на интересите на младите хора. Радио София ще бъде трансформирано в младежка програма. Длъжни сме да правим програми за всички и да се опитаме да спечелим младите. Имаме идея и за мобилни приложения, за да бъдат тези програми достъпни за тях, понеже така търси информация по-младата аудитория.

Според новия директор на БНР радиото може да е конкуренция на телевизиите чрез много и добри журналистически разследвания.

На 30 май Александър Велев встъпва в длъжност официално. Той призова колегите си да са спокойни:

Нека ми помогнат, моят успех е и техен!

В екипа си искам да привлека безспорни специалисти, не възнамерявам да търся работа за приятели, каза новият генерален директор на Българското национално радио.

Вижте още какво сподели пред камерите на "Денят започва" Александър Велев във видеото.


Александър Велев беше избран единодушно от СЕМ за директор на БНР вчера. Той е първият генерален директор на радиото избран с 5 гласа.

Александър Велев вече е бил на поста директор на радиото - от 1998 до 2001 година. Познава радиото и като администратор, и като журналист. Именно големия му опит беше отбелязан вчера като един от аргументите да бъде избран за ръководител, който да сплоти екипа след протестите в радиото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на кинофестивала в Кан в подкрепа на Дилма Русеф
Протест на кинофестивала в Кан в подкрепа на Дилма Русеф
​Мигранти подпалиха приют на остров Лампедуза в Средиземно море
​Мигранти подпалиха приют на остров Лампедуза в Средиземно море