НОВИНИ

Новото пространство за култура в НДК отвори врати с джаз концерт

Новото пространство за култура в НДК зала "42" отвори врати тази вечер с джаз концерт. То ще обогати широката палитра от нови територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години. Името на залата е препратка към романа на Дъглас Адамс „Пътеводител на галактическия стопаджия“, в който 42 е „отговорът на въпроса за Вселената, Живота и всичко останало“.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
20:25, 25.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Зала "42" е част от новата визия за развитие на НДК, заради която се появиха любимите вече на всички Литературен клуб "Перото", Театър "Азарян", ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, и обновеното кино "Люмиер".

Мирослав Боршош - директор на НДК
"Зала "42" е с много широк спектър и обхват на артисти, изкуства. Тук ще можете да видите много представяния, срещи с любимите ви артисти, концерти и наистина всички видове изкуства ще можем да ги застъпим."

Съвместният джаз проект на виртуозите Веселин Веселинов-Еко и Милен Кукошаров по произведения на френския композитор Ерик Сати бе първото изпълнение в новото пространството.

Веселин Веселинов-Еко - контрабас
"За нас е голяма чест и удоволствие да сме първите музиканти, които свирят на това ново пространство - клуб "42". Дано това е част от забелязаната от мен тенденция за повишаване на културността в нашата среда."
Милен Кукошаров - пиано
"Има нужда наистина от това - места, в които идва публиката целенасочено и да слуша концентрирано това, което ѝ се представя."

"42" е един от отговорите на въпроса "за живота, Вселената и всичко останало". Именно защото няма смисъл в съществуването без изкуство, е необходимо да има повече места за култура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво сочат историческите факти за кирилицата?
Какво сочат историческите факти за кирилицата?
Пътници изпуснаха полетите си заради аварирал асансьор на Летище София
Пътници изпуснаха полетите си заради аварирал асансьор на Летище София