НОВИНИ

Новото разписание на БДЖ събуди недоволство

Десетки жители на общините Левски и Павликени, които всеки ден пътуват с влак до Плевен потърсиха "По света и у нас" с молба за съдействие. Хората са недоволни от новото разписание на БДЖ, тъй като след актуализацията за тях няма удобен влак, а разходите им за транспорт скачат двойно. От години стотици жители в областта пътуваха с международния влак Москва - София, който обаче вече е с променен маршрут и за тях става неизползваем.

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 19.12.2015
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

15 години Цецка Христова от Павликени пътува с влак за работа в Плевен. След актуализацията на разписанието обаче това ще й струва два пъти по-скъпо.

Цецка Христова: Пътувам с карта и допълнително трябва да доплащам още 135 лева, за да мога да използвам тия услуги. И искам да попитам, защо сутрин всички влакове към София са ускорени бързи? Нищо не е променено, просто влаковете са мръсни, ужасно е състоянието, закъсняват постоянно!

Недоволни са и други редовни пътници. Казват, че двойно за тях ще е и чакането на гарата, тъй като влаковете пристигат в Плевен час и половина по-рано.

За "По света и у нас" от БДЖ обясниха, че международният влак Москва - София е с променен маршрут, а алтернатива за пътуващите става новият бърз влак Русе - София. Обещават цената да бъде намалена, за да не ощетява редовните пътници.

Димитър Костадинов - управител на БДЖ - Пътнически превози: Влакът, който се ползва в момента, това е Русе, е с по-висока категория. Той се ползва за влак, за регионален влак за отиване до работа, ученически. ще свалим категорията на влака, за да бъде в ценовата категория, в която са свикнали нашите клиенти.
Въпрос: А като часове?
Димитър Костадинов - управител на БДЖ: Пътнически превози: като часове мисля, че е удачен в момента. Аз за часове, за часовия диапазон при мене няма информация, че е неудобен!

От БДЖ допълниха, че още в средата на лятото са изпратили писма до всички общини с информация за актуализацията на влаковете, за да може да предложат своите корекции в разписанията. Реагирали са обаче едва 18 общини, като исканията на всички са били удовлетворени.

Репортажа на З.Илиева, М.Дончева, Веселин Минчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки на граничен пункт Кулата
Опашки на граничен пункт "Кулата"
Боровец откри ски сезона
Боровец откри ски сезона