НОВИНИ

НС прие доклада на Националното бюро за контрол на СРС-та за 2016 г.

Със 182 гласа "за", един - "против" и три гласа "въздържал се" парламентът прие доклада за дейността на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за 2016 г.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:17, 06.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
прие доклада националното бюро контрол срс 2016

В отрицателен вот председателят на правната комисия Данаил Кирилов /ГЕРБ/ обясни, че този доклад, който съдържа обективни данни, статистика, е бил използван по груб политически начин, за да се внуши, че съществуват "еди какви си проблеми".

Дадохме възможност, подчерта той, на един от членовете на колективен орган да изразява лични мнения. Това беше брилянтен пример на политическа злоупотреба по отношение на контролната функция на НС, възмути се Кирилов. "Живот и здраве да доживеем до следваща процедура за избор на членове на този орган, ще знам и какво да питам", завърши той.

В последните му думи лидерът на БСП Корнелия Нинова видя директна заплаха към сегашния директор на Националното бюро Бойко Рашков, само защото казвал истината.

Депутат от управляващото мнозинство току-що заплаши избрания легитимно директор на Бюрото, че ще дойде процедура за избор и тогава ще видим кой какво прави, коментира тя. Това е грубо погазване на демократичните принципи на правовата държава, Вашите заплахи за уволнение са политически натиск, обвини лидерът на левицата председателя на правната комисия.

Парламентарният председател Цвета Караянчева уточни, че Данаил Кирилов е изразил лична позиция.
Славчо Атанасов от Обединени патриоти обърна внимание, че Рашков не е отговорил дали има подслушвани политици и журналисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители от Хасковско излязоха на протест
Тютюнопроизводители от Хасковско излязоха на протест
Европейският парламент не забранява дюнерите
Европейският парламент не забранява дюнерите