НОВИНИ

Няма да има павилиони на главните алеи в Слънчев бряг

Министърът на туризма увери - През това лято категорично ще бъде забранена продажбата на дрехи и сувенири на открито в курорта Слънчев бряг, а стоката ще бъде вътре в павилионите. До момента са премахнати 190 незаконни обекта от плажната ивица в курорта, които закриваха гледката към морето, новите ще бъдат с единна визия. Николина Ангелкова посети курорта за инспекция.

bnt avatar logo
от БНТ
20:44, 08.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Павилиони на главните алеи в Слънчев бряг няма да има, беше категорична министър Ангелкова, защото алеите трябва да са свободни за разходка. Оттам нататък навсякъде, където е възможно, ще може да има преместваеми обекти.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Категорично това лято ще бъдат забранени щендерите по всякакъв начин така че цялата стока да бъде вътре в павилионите, за което предстои и подписване на специално спорозумение за сътрудничеството с МВР в рамките на тяхната компетениция. Със сигурност ще има изключително засилен контрол, защото вярвам че трябва да има промяна на облика на алеята.

От министерството на туризма са направили схема на кои места в курорта могат да бъдат поставени преместваемите обекти. Търговската площ е достатъчна за 140 павилиона. Всички те трябва да са с нова визия и нови цветове, които предстои да бъдат обсъдени с бранша. От съюза на собствениците обаче настояват всички преместваеми обекти да бъдат премахнати, тъй като по думите им са вредни за икономиката.

Дияна Колчева - хотелиер: Държавата влиза в нелоялна конкуренция самата тя към своите данъкоплатци, хотелиерите, ресторантьорите и тези, които предлагат и информират националния туристически продукт.

Повечето от почиващите в Слънчев бряг също са на мнение, че всички търговски обекти от плажната алея трябва да бъдат премахнати.

От министерството на туризма вярват, че новата схема и визия ще бъдат изцяло съобразени със заобикалящата курорта среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпиадата в Пьонгчанг - шанс за света да опита корейската кухня
Олимпиадата в Пьонгчанг - шанс за света да опита корейската кухня
Агенцията за закрила на детето инициира Седмица на дигиталната грамотност
Агенцията за закрила на детето инициира Седмица на дигиталната грамотност