НОВИНИ

Няма недостиг на винетки в Пловдивско

Няма недостиг на винетки. Достатъчен е броят им от всички видове, обявиха от АПИ. Репортерска проверка на БНТ в редица обекти също установи, че винетни стикери има както в бензиностанциите, така и на гишето на пътното управление.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
21:17, 01.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Дистрибуторската мрежа на територията на област Пловдив е заредена с необходимия брой винетни стикери за 2016 г. Към днешна дата на разположение на шофьорите са 123 600 годишни винетки за леки автомобили. За нуждите на винетната система към 1 февруари са отпечатани 1 800 000 бр. годишни стикери за леки автомобили, което е със 110 000 бр. повече спрямо същия период на миналата година.

В събота и неделя на малък брой бензиностанции били изчерпани годишните винетки, споделиха зрители на БНТ. Никой не уточни обаче къде точно е установено това, а на обектите, които посетихме, гарантираха достатъчна наличност на стикери от всички видове.

За шофиране извън населените места без винетка за 2016 година от днес всеки подлежи на глоба. 300 лева е санкцията за лек автомобил, 3000 – за тежкотоварен. На глоба подлежи и всеки, който не е свалил миналогодишният стикер, дори да е залепил нов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно активизирало се свлачище по Е-79 между Монтана и Враца
Силно активизирало се свлачище по Е-79 между Монтана и Враца
Адекватна ли е медицинската помощ за децата с диабет в училище
Адекватна ли е медицинската помощ за децата с диабет в училище