НОВИНИ

Обезвредиха авиобомбата, открита в Пловдив

Преди минути приключи акцията по преместване на старата авиационна бомба, която вчера беше открита при изкопни дейности в ж.к. "Тракия" в Пловдив. При акцията на обезопасяване бяха взети сериозни мерки. Нямаше паника сред населението, съобщава нашият репортер в Пловдив Нели Ангелова.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
12:12, 03.05.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Първите огледи на военните започнаха малко след 10:00 часа. Екипи огледаха мястото и снаряда, като го измерваха и обсъждаха мерките за сигурност.

Малко по-късно от полицията инструктираха хората, че е добре да напуснат жилищата си между 11.30 и 12.30, да затворят прозорците и да не излизат на терасите. Паркираните коли също бяха преместени. Хората в близките кафенета бяха помолени да напуснат, а магазините затвориха. Създаде се малък хаос в градския транспорт, защото на близо минават много линии.

Очаква се да се разбере със сигурност дали снарядът е учебен или боен.

Ето какво казаха пред нашия репортер в Пловдив очевидци:

БНТ - Имаше ли хора, които се евакуираха?
Габриела Младенова: Да, доколкото знам от съседния блок, мъжа ми е видял, но нищо не са казали все още. Чакаме да видим дали ще се махаме, трябваше снощи да дойдат сапьори, но никой не е дошъл, стоим и чакаме.
Димитър Баталов: Тук играхме цял ден табла с комшията и копаха, копаха и по едно време се разбягаха и видяхме, че е откриха бомба. Ама тук е пълно с бомби.
Петър Балемезов: Тук е имало някаква складова база. Около 2000-та година чистейки тук асфалта се натъкнахме на 5-6 такива бетонни отливки. Дойдоха от поделението и казаха, че няма страшно - това са заготовки, празни. Нещо като учебни бомби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Военни самолети в небето над София за военния парад на Гергьовден
​Военни самолети в небето над София за военния парад на Гергьовден
Кои ще са министрите в новия кабинет Борисов 3?
Кои ще са министрите в новия кабинет "Борисов 3"?