НОВИНИ

Отменени полети и нарушен трафик във Великобритания заради снега

Снегът наруши придвижването в Централна Англия и Северен Уелс, като стана причина за отменянето на полети, затварянето на пътища и катастрофи, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
15:18, 10.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
По света
отменени полети нарушен трафик великобритания заради снега

Летището в Бирмингам и лондонското "Станстед" анулираха полети, тъй като пистите не бяха почистени. И двете аерогари посъветваха пътниците да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация.

Автомагистрала М1, основната между Лондон и североизточната част на Англия, бе частично затворена в района на Лестършър.

Полицията в Уелс препоръча да се пътува само по неотложни причини на фона на неспиращия снеговалеж, който се очаква да продължи през целия ден.

Според специализирания портал Еърлайв (Airlive), цитиран от ТАСС, летищата в Бирмингам и Уест Мидландс, както и лондонското "Лутън", са преустановили работа. Аерогарите в Амстердам, Женева, Франкфурт и лондонските "Хийтроу" и "Станстед" пък са ограничили приема на полети.

По информация на Би Би Си това е направено, за да се почисти снегът от пистите. Обилният снеговалеж е довел до спиране и на част от метрото в Лондон, причинил е проблеми на спортни събития и задръствания по пътищата на Англия.

Над 10 влакови линии отчитат закъснения. Заради лошото време е отменен мач по ръгби в Лондон, допълва Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късо съединение е предизвикало пожара в склада на жандармерията в Бургас
Късо съединение е предизвикало пожара в склада на жандармерията в Бургас
Топ 5 на най-красивите коледни украси в София
Топ 5 на най-красивите коледни украси в София